Fotografiska

Miles Aldridge


25 september 2020 31 januari 2021

Genom popkonst, starka färger och mörk humor får den brittiske konstnären Miles Aldridge oss att rygga tillbaka.

Hans verk påminner om stillbilder tagna ur en film, delar av en större berättelse. Bilder som utmärks av sina snarast vibrerande färger i smart stylade scener med en psykologiskt oroande underton som ifrågasätter rådande ordning. En passionerad artist med en unik talang att inspirera betraktarna till att börja ställa sig själva frågor…

— Att mina verk alltid blandar populärkultur och fine art skapar moment som både stöter bort och drar till sig den som betraktar, berättar Aldridge.


Arno Rafael Minkkinen


28 augusti 2020 17 januari 2021

I utställningen Two Hundred Seasons på Fotografiska, visas verk av Arno Rafael Minkkinen – fotografier tagna mellan 1970 och 2020 på en mängd olika platser i 30 olika länder, bl.a. 30 olika amerikanska stater.

Utställningen är varken kronologisk eller retrospektiv. Genom att istället fokusera på det existentiella mänskliga tillståndet genom självporträtt, blir Two Hundred Seasons ett lekfullt möte med en konstnär som undgått kategorisering i fem decennier. Den observanta besökaren kommer lägga märke till att en tunn horisontlinje följer utställningens ytterväggar. Björkar som vajar i vinden, sångfåglar som sjunger, ugglor som hoar och grodor som kväker längs strandlinjen förhöjer sinnesintrycken.


Artipelag
Gustavsbergs Konsthall
Porslinsmuseet
Moderna Museet

Waldemarsudde
Thielska Galleriet


<<<<Tillbaka